Olympique Marseille shop

olympique-marseille-shop

Olympique Marseille shop

Olympique Marseille shop

Voor de nieuwste thuis-, uit- en derde shirts van Olympique Marseille moet je ongetwijfeld bij Soccerfanshop zijn. We verkopen tevens trainingpakken, trainingstenue’s en meer fanartikelen van de topclub uit de Franse Ligue 1. Lees in deze nieuwe blog alles over l’OM, het Stade Vélodrome en Kevin Strootman. 

OM

Olympique de Marseille is een voetbalclub uit Marseille, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Fans noemen de ploeg ook wel l’OM. Les Phocéens en Les Olympiens zijn ook twee bijnamen van de club. De clubkleuren zijn lichtblauw en wit. Olympique Marseille werd opgericht in het jaar 1899 en heeft al 9 landstitels in de prijzenkast staan. In 1993 werd de UEFA Champions League gewonnen. Van alle teams in Frankrijk speelde l’OM het langst in de hoogste klasse. Het is tevens een echte volksclub: ieder jaar worden er minimaal 360 duizend shirts verkocht in de Olympique Marseille shop.

Stade Vélodrome

De thuishaven van Olympique Marseille is het Stade Vélodrome. Deze voetbaltempel werd vanaf 1970 de vaste thuisbasis met een capaciteit van 55.000. Na een aantal aanpassingen tussendoor is het stadion voorafgaand aan het EK van 2016 in Frankrijk nogmaals uitgebreid. Sindsdien kunnen er maar liefst 67.000 fans worden verwelkomd. Ook is er een dak op het Stade Vélodrome geplaatst, zodat de spelers droog blijven tijdens regen- en sneeuwachtig weer. Het voetbalstadion, waar natuurlijk ook de Olympique Marseille shop te bezoeken is, heeft dan daarmee een UEFA-stadionclassificatie categorie 4 gekregen.

Kevin Strootman

Momenteel speelt er één Nederlander bij l’OM: Kevin Johannes Willem Strootman, ofwel Kevin Strootman. Hij is op 13 februari 1990 geboren in Ridderkerk en speelde eerder voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht, PSV en AS Roma. Laatstgenoemde club verliet hij in de zomer van 2018 voor een nieuw avontuur bij Marseille. De club uit de Ligue 1 betaalde maar liefst 25 miljoen euro voor de middenvelder, van wie veel shirts worden verkocht in de Olympique Marseille shop.

Bekijk HIER de gehele Olympique Marseille fanshop

Share this post


Menu
Soccerfanshop Nederland